preskoči na sadržaj

Osnovna škola Privlaka

 > Naslovnica
Kontakt

Osnovna škola Privlaka
Privlaka, Ivana Pavla II. 53

023/367-367 : tajništvo
023/367-027: ravnateljica
023/367-790: računovodstvo

091/367-3677 ravnateljica mobitel

075/801-120   fax

Područna škola Vir

023/362-573

Nova e-mail adresa:

ured@os-privlaka.skole.hr

Potvrde učenika izdaju se u tajništvu škole radnim danom isključivo od 8 do 10 sati.


STRUČNO - RAZVOJNA SLUŽBA

Informacije stručnog suradnika - školskog psihologa na ovom linku:

http://os-pzoranic-nin.skole.hr/skola/stru_ni_suradnici/psiholog


UDŽBENICI

NABAVA UDŽBENIKA I NASTAVNIH MATERIJALA

ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.

U idućoj školskoj godini udžbenike iz svih obaveznih i izbornih predmeta nabavlja škola sredstvima iz državnog proračuna.

Sav ostali nastavni materijal: radne bilježnice, atlase, mape za likovni, radne kutije za fiziku i tehničku kulturu nabavlja Općina Privlaka za učenike svih razreda osnovne škole s područja Privlake. 

S obzirom da sva djeca dobivaju i iduće godine besplatno sav nastavni materijal, molim da se svi odgovorno odnose i čuvaju dobivene udžbenike.

U prilogu spisak udžbenika.

 
 
 

Vijesti

RIZIČNA PONAŠANJA NA INTERNETU I PREVENTIVNI PROGRAM „ZDRAV ZA 5" ZA OSMAŠE

Autor: Administrator , 14. 2. 2023.

Zamislite sljedeću situaciju: društvo se sastalo u subotu navečer na omiljenom okupljalištu u blizini škole. Netko je predložio da zadnji vikend ljetnih praznika proslave tako što će kupiti vino i votku u dućanu i napiti se. Krenuli smo prema kiosku…

Ovo su riječi kojima započinje imaginarni događaj, a učenici su u manjim grupama unutar svojih razrednih odjeljenja trebali dovršiti ovu priču. U ponedjeljak, 13. veljače 2023.g. u školi je organizirana dvosatna edukacija osmaša koju su provele službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske pravnica Marina Magaš, dipl.iur., kao i mr.sc. Ivana Marić, policijska službenica za planiranje i nadzor za prevenciju Policijske uprave zadarske. Kroz projekt „Zdrav za 5“ učenici su upoznati sa zakonskim propisima vezanim uz konzumiranje alkohola od strane djece i maloljetnika. Osobama mlađim od 18 godina zabranjeno je prodavanje i točenje alkoholnih pića, kao i konzumiranje alkoholnih pića na javnom mjestu. Učenici su na maštovit način dovršili gore navedenu priču. Bilo je nekoliko scenarija, od pozitivnog gdje im je trgovac odbio prodati alkohol, do onog najcrnjeg, a to je trovanje djeteta alkoholom.

 

Putem školskog preventivnog programa na temu rizičnih ponašanja na Internetu, učenici su još jednom posvijestili kako je u online svijetu publika neograničena i broji se u milijardama korisnika, a svaki je korisnik izložen i može postati žrtvom. Zlostavljanje putem modernih internetskih komunikacijskih tehnologija može biti prisutno 24 sata, svih 7 dana u tjednu. Objavljeni sadržaji brzo mogu postati dostupni širokom krugu ljudi. Internet u ovom slučaju povećava osjećaj ranjivosti kod žrtve, što može dovesti do težih posljedica. Naše su gošće detaljno opisale i slučaj iz Hrvatske u kojem je grupa učenika otvorila lažni profil druge učenice na jednoj društvenoj mreži, stavili su njene prave podatke i kontakt. Osim toga napisali su i kako učenica pruža usluge za odrasle. Učenica se ni kriva ni dužna nije mogla obraniti od brojnih poziva i „narudžbi“, osjećala se poniženo, kao da svi prstom upiru nju. Na razini države sve je veći broj slučajeva u kojima se maloljetnici namame preko društvenih mreža, ucjenjuju golišavim fotografijama i slično. Stoga je i kreirana aplikacija s posebnim namjenama RED BUTTON / CRVENO DUGME od strane MUP-a. Putem ove aplikacije brzo se može prijaviti nasilje, a mogu se i dati saznanja o žrtvi. U ovom slučaju policijski službenici djeluju po hitnom postupku.

Na samom kraju učenicima osmih razreda je predstavljen i program „Postani policajac / policajka“ u suradnji s Policijskom akademijom putem kojeg je moguće izabrati ovo zvanje.
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

KALENDAR RADA

UČENIČKA ZADRUGA
KNJIŽNICA
Korisni linkovi

 > Facebook
 > YouTubeCMS za škole logo
Osnovna škola Privlaka / Privlaka,IVANA PAVLA II 53, HR-23233 Privlaka / os-privlaka.skole.hr / ured@os-privlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju