preskoči na sadržaj

Osnovna škola Privlaka

 > Naslovnica
Vijesti

VRŠNJAČKO NASILJE I OVISNOST O INTERNETU - IZAZOVI SUVREMENOG DJETINJSTVA

Autor: Administrator , 6. 12. 2022.

U ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine, našu su školu posjetile sociologinja Ana Šare Glavan i psihologinja Sara Šimunov. Naše gošće predavačice iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo, Službe za mentalno zdravlje, na poziv pedagoga održale su edukaciju u sklopu Školskog preventivnog programa.

Petašima je održana radionica "Vršnjačko nasilje". Sociologinja Ana je učenike 5.a razreda  detaljno upoznala s različitim oblicima nasilja kao što je fizičko, verbalno, socijalno, seksualno, psihološko i elektroničko. Za to vrijeme učenici 5.B razreda su sa psihologinjom Sarom prepoznavali oblike nasilja u priči koju su zajedno čitali.

 

Za sve učenike šestih i sedmih razreda, koji su bili podijeljeni u dvije skupine, održano je predavanje i radionica "Ovisnost o internetu". Na pitanje naših gošća koliko sati dnevno provode na internetu, neki učenici iskreno odgovaraju da su prosječno na internetu najmanje osam, devet sati dnevno. Dečki većinom igraju računalne igrice, a cure su većinom na društvenim mrežama. Dečki su u prosjeku aktivni na dvije društvene mreže, cure su aktivne na čak četiri. Ovisnost o internetu na svjetskoj razini predstavlja veliki problem. Osobe žrtvuju sve aspekte života kako bi bile na internetu danonoćno. Tinejdžeri provode sate, dane, mjesece i godine igrajući trajne online računalne igrice. Sve ovo rezultira neispavanošću, izostancima u školi, lošim ocjenama i rezultatima rada. Od ove pošasti nitko nije izuzet pa ni naši učenici. Predavanja i radionice o sigurnom ponašanju na internetu nastavit će se provoditi i u drugom polugodištu. Policijski službenici za prevenciju zadarskoga MUP-a održat će predavanja i radionice o ovoj temi, kao i projekt prevencije ovisnosti o alkoholu za osmaše "Zdrav za 5".
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

KALENDAR RADA

UČENIČKA ZADRUGA
KNJIŽNICA
Korisni linkovi

 > Facebook
 > YouTubeCMS za škole logo
Osnovna škola Privlaka / Privlaka,IVANA PAVLA II 53, HR-23233 Privlaka / os-privlaka.skole.hr / ured@os-privlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju